Kapcsolat: tothg@citysound.hu  
Egyéb gyártók
Az eddig megjelent modellek bemutatása
 FŐOLDAL | HERPA KAMIONOK | HERPA AUTÓK | Modelltec | V&V Model Autók | RK Modell | AP Modely |
 


 

Nehéz meghatározni az "egyéb" kategóriát, ugyanis akad a gyűjteményben bőséggel olyan modell-makett, aminek biztos van névvel nevezhető gyártója, de az a tapasztalatom, hogy bizonyos szint alatt még a német kiegészítő gyártók sincsenek jelen a világhálón. Ráadásul egy-egy, pl. Trabant modell esetében több cég is képviselteti magát azonos típussal. Ide vág, hogy épp keresgéltem a most következő Trabant cabrio gyártóját és rögvest három-négy további cégre akadtam, akinek van a szortimentjében 601-es. Ilyenek a Bima TT, a Kehi, Gabor (őt ismerem, tőle lesz hamarosan kisebb bemutató) és még számos firma, aminek még a FORRÁS sem ismeri kilétét.

 

Aztán meg akad pár olyan gyártó, akinek jelen kínálatában csak pár db. típus lelhető fel. Ilyen az egyébként csodálatos BR64-est gyártó Schirmer is. De róla majd később.

 


 

Elsőként nézzük a Zeuke középidőkből származó, 545/69-es cikkszámú autószállító vagonhoz csomagolt Wartburg-ot.

 

 

A Modelltec oldalán bemutatott 311-es Coupe-hoz hasonlítva, itt egy teljesen más konstrukciót látunk. A korához képest finomabb kidolgozottság és vékonyabb anyagok jellemzik. A por az egykori vitrinlétének köszönhető.

 

 


 

A fent említett Trabant 601 cabrio következik. Ahogy meséltem róla, számos gyártó tobzódik a licenszmentes kultautó változataiban. Ennek a helyes szabadidőautónak a gyártóját még nem leltem fel, bár emlékeim szerint a Ho-Ki szaküzletből származik és ők tudvalevően a Modelltec szortimentjét is kínálják.

 

 

A helyes kis kocsin több alkatrész van, mint a limuzin alapmodellen. Finom szélvédő, furán ezüst ponyva és az alvázba öntött ülések találhatók a modellen. Az öntőformák illesztésénél kialakuló sorja sajnos rajta maradt, de könnyen orvosolható a probléma.