DB 51 80 22-41 362-0   Bm234        Tillig    01346 set

A gyártást megelőző évtized, tehát az '50-es évek öröksége ez a színvilág. A III. korszak Aüm, Büm kocsiosztálya követte a korábbi, az Eilzugwagen-ektől átvett zöld hangulatot. Igaz, hogy az egységes kocsik ennél kicsit sötétebbek voltak.

Alapjában itt is a '63-ban kibocsátott B4üm-ről beszélünk, amit aztán az 1966-ban bevezetett UIC számozás során kapta meg a fenti lajstromot.

A korszakra, de inkább az elejére, jellemző volt a vegyes színösszeállítású vonat. Akárcsak nálunk, amikor egy-egy átmenet nem az egyik napról a másikra következik be.

Ezek a zöld kocsik főként az ún. D-Zug, azaz a Direktzug szerelvényekben közlekedtek. Ezek a vonatok látták el többek között a Németország-Ausztria közti átmenő forgalmat, de bőséggel szerepeltek a két Németország közti, közvetlen gyorsvonatokban is.

Ilyen formán életszerű, hogyha az egységesnek tűnő kék-bézs szerelvényünkbe, itt-ott berakunk egy zöldet is.

Természetes, hogy a modell hozza a minőséget, szerencsére minden egyéb baki nélkül.

A makro felvétel remekül feltárja a festés minőségét. Nem lehet panasz, hiszen nem csúsztak el a színek. Itt már kicsit szembetűnő a festékszemcsék mérete, de lássuk be, hogy az objektív fél cm-re van a modelltől...

És végül ismét megmutatom a készletet, amit Peter Dostal barátomnak köszönhetek, aki főként a DB IV. korszakát gyűjtötte. Elmondása szerint váltott a TT-ről a H0m-es villamosokra - legalább megmaradt a sínanyagja...