E 18 35  Deutsche Bundesbahn      Jatt  kat.sz.:118 02

Hosszú vadászat eredménye, hogy végre a Bundesbahn változat is itt lehessen. De megérkezett és máris górcső alá vehető a modell. Az eredetiről már beszéltünk. A háború utáni felosztásnál 39 példány maradt a DB-nél, főként bajorországi fűtőházaknál. A mozdony kék színe megnyerő és elegáns, sok esetben reprezentatív különvonatok élén látható a manapság még fellelhető pár múzeummozdony.

A Jatt rögös útjain már elindult a 118 01-es katalógusszámú DR 18 19-es, majd másodikként debütált ez a példány. Gyakorlatilag nincs azonos festésű alkatrész a modelleken. Itt a DB színvilág uralkodik.

Az amúgy borsosabb árszintű modell apró hiányosságai közé sorolnám az ütközők kivitelét és azok felszerelését. Ha már ilyen csúnyán jön ki az öntőformából, akkor vagy csiszoljon utána a gyári alkalmazott, vagy tegye be úgy, hogy a sorják vízszintesek legyenek.

A gyártómű emblémája szépen olvasható, mint ahogyan a futómű kidolgozottsága is egyedinek mondható a méretben. A tátongó furatokba a mellékelt fémhágcsók valók.

A tetőkertre sincs panaszunk. Finom huzalok és filigrán áramszedő jellemzi a modellt.

Az a bizonyos kis esztergált alkatrész, nevezzük sípnak, igen jól mutat.

A tetőszerelvények egy másik részlete.

Ami a mozdony belvilágát illeti, hát igencsak a '90-es évek elejét idézi. Nincs digit előkészítése és csak 1-1 rízsszemizzó világit a végeken. 2010-et írunk és nem történt meg a nagy tilliges áttörés, miszerint ezt a modellt is bevonnák a saját brandjükbe. A krízis közbeszólt...