ER 20 - 010 Dispolok Hercules PIKO

Ismét az új szelek jövevénye. A PIKO cég úgy látszik fontosnak tartja, hogy a Siemens prominens gépeit a TT pályákon is elterjessze. A német Dispolok cég, aki elég sok ilyen bérmozdonnyal rendelkezik, Európa szerte futtatta ezeket az erőgépeket. A villamosított területeken a Taurusokat láthatjuk. Az ER 20-as Hercules modell változata igényesen kidolgozott hobby termék. Majd a későbbiekben mellé állítjuk a Kühn hasonló makettjét és azután döntünk. Nekem ez is nagyon tetszik, akárcsak a Taurus.

Elegáns vonalú, szépen feliratozott modell. Már-már félve veszem a kezembe, nehogy letörjek valamit a sok kis apró kiálló bigyó közül.

Homlokvilágítása korrekt, bár zárfénnyel nem rendelkezik. Nyilván nem szántak neki gépmenetet. Az egyetlen olyan modellem, amiben van gyárilag mozdonyvezető! A BTTB-s fejlesztésű, a méretarányhoz képest kicsit bumfordi kapcsolója van, amely sajnos nem kinematikás, így szűkebb ívekben esetleg gondot okozhat. Szerencsére az eddigi R286-os ívben történő futtatások során szépen teljesített.

Hozzáértők szerint vannak hibái a modellnek, melyet nem is vitatok. De a felületek kidolgozása néhol messze felülmúlja a méretarányt "bitorló" cég modelljeinek részletességét.