E 42 035 DR      "Beigetop"

       

Jogos lehet a kérdés, miszerint minek szedegettem össze ezeket a teljesen egyforma modelleket. Pedig nem egyformák! A gyűjtő gyűjt és már apró eltérések miatt is képes a majdnem lehetetlenre. De ezt majd később...

Megint kissé időzavarban vagyunk, hisz az előbbi, BR242-es volt a nagyvasútnál a későbbi változat. Ez pedig az ismét csak Zeuke/Gützold E42-es és azon belül is a fűzöld kivitel.

 

 

Amit a képen látunk, az már a felújított modell. Durván rozsdás volt a gép és a teljes tisztításról és javításról a MŰHELY rovatban számolok be.

 

 

Összességében már nincs mi újdonságot írni a modellről, hisz minden apróságot már érintettünk az előző oldalakon. De azért érdemes a részletekre odafigyelni.

 

 

Ugyebár kicserélődött a régi, Zeuke kapcsoló, a már korszerűbb Bttb-s változatra. A forgókeretek és a kaszni frizírozása ugyanazt a puritán megjelenést hozzák, mint a többi modell. DE! A 2-es ajtó melletti súlytábla feltűnést kelthet, ugyanis feketére van színezve. Sajnos felírat már nem fért bele, de mindenképp örvendetes, hogy annak idején volt arra irányuló törekvés, hogy apróbb részleteket is kidolgozzanak. Egyébként tényleg nyomhattak volna bele pár fehér maszatot a rend kedvéért.

 

 

Látható, hogy a számtábla szitázott, gyári, tehát eredeti darabról lehet beszélni.

 

 

További színeltérés a tető bézs festése. A rozsda nagyon kikezdte a pantográf finom szerkezetét, de még meg lehetett menteni.

A mozdonyt Lipcsei Misinél találtam, akinek köszönöm, hogy a kezemben nyerhetett új formát ez a legendás és szép modell.