E 11 022 Roter Testlackierung (vörös próbafestés)

Ismételten nem az eredeti kronológia a lényeg, hanem a beszerzés sorrendje. Tehát ezek szerint az E11 022-es gép vörös, próbafestésű változata (talán) az utolsó a Gützold/Zeuke/Bttb szériából. A modell egyértelmű jegyei alapján Zeuke időszakból származik, de az előző oldalakon végigkövethető festésvariánsok mellett a fekete főkeretes, fekete kotrós, de vörös kasznis kivitel.

A pályaszám ismerős lehet, ugyanis az E11 022 már szerepelt a sorozatban. Kár, hogy erre az apróságra nem figyeltek és így a régi idők, NDK-s szériájában két színezés létezik egyazon számon.

A modell vaterás beszerzés, külön köszönet ezért diopapucsnak, azaz Tamás barátomnak, aki rendkívül barátságosan és rugalmasan oldotta meg az adás-vételt.

A mozdony legsérülékenyebb része, a tetőn elhelyezkedő vezetékezés és szigetelő babák állapota kifogástalan annak ellenére, hogy sajnos nincs eredeti doboza. A csomagolás persze kárpótolt ezért.:-)

 

 

Zeuke-sége a kotrókba még külön fémgerendával beszerelt ütközök és kapcsoló láttán egyből kiderül. Futása, világítása szép, egyenletes.

 

 

Ezt a festést egyébként a Kühn Modell alkalmazta a mai napig is kapható mozdonyán. Ezen a képen látható a későbbi Br211-es gép is. Ki-ki döntse el, hogy melyik szín tetszik jobban...