Br 221 139-9 DB     

Egy újabb, s egyben igazán szépséges állapotú Kraus Maffei mozdony a javából. A Bttb-s időket követő, rövidéletű, újra-Zeuke termék, már Germany jelzéssel.

Nem találok szavakat, olyan csodás állapotban van ez a gép. Dobozzal, leírással, egyszóval mint az új!

Utána néztem a katalógusokban és már az 1985-ös Bttb széria megjelöli, mint lehetséges két alternatívát a szokásos bordó-szürke festésű mellett. A kék-tojáshéj, illetve  ez a "Rheingold" színezés izgalmas kihívásnak tűnt és lám, sikerült beleakadnom.

Kicsit elszomorít viszont, hogy ez a modell pontosan ugyanazt a pályaszámot kapta, mint a klasszikus mozdony. Érdekes eset, ugyanis ebben a gyártmány szériában volt egy hasonló színű, de tojásfehér tetejű festés is. No annak más volt a pályaszáma. Így sem értem, hogy miért nem volt képes a rendszerváltó cég egy újabb tamponszerszámot készíteni?! Vagy egy nagyvasúti átfestésről lenne szó...?

 

 

Amúgy minden más feliratában megegyezik a korábbi festéssel. Sajnos a tamponozás elnagyolt, egyes helyeken nem olvasható. És nézzük csak a tojáshéj szín szórását!

 

 

Elektronikus funkcióit nézve semmi újdonság, tökéletes egyezés a korábbiakkal.

 

 

És persze említést érdemel a doboz is, amiből előkerült. Nem hittem volna, hogy ma még bele lehet futni ilyen sértetlen használtcikkbe, ráadásul a dobozban még a 4 nyelvű leírás is benne van. Igaz, hogy az még Bttb-s és a VEB, meg a DDR fehér matricával le van ragasztva.

 

Külön köszönet érte a BIG BOY modellüzletnek!