ÖBB 61 81 21-70 111-3 Bmz    Eurofima      TT-Model (ex-Krüger)

Tehát nem vitás, hogy egy ilyen távlati kép, sőt egy elegáns vonatba sorolt, jónéhány kocsi tényleg impozáns látvány. Ezért is tölt(ött) be jelentős űrt a modell mindaddig, míg a Tillig ki nem jött az idei Z kocsikkal. Nekem egyértelműen az osztrák színvilág miatt jött be, nomeg azért is mert Ottóéknál volt belőle két darab.:-)

A másodosztályú fülkés kocsikból a nagyvasút 192 db.-ot vásárolt. Ennél a kivitelnél 11 db., 1200 mm-es ablak van a kocsik oldalán.

A szentpétervári gyártó a színekkel jól bánva, a méretben elfogadható torzítással használja a feliratozást, hisz fontos, hogy olvasható legyen minden apró szöveg.

A tamponnyomáshoz két színt használ, így az előírásoknak megfelelő a vagon oldalképe. Itt is megjegyzem, hogy a szoknyalemez kidolgozottsága messze elmarad a kategóriában megszokottól. Pláne, hogy ha figyelembe vesszük, hogy ez a modell is 28-32 euró között mozog és mire ideér, minden európai szemléletet mellőző, kicsiny hazánkba, már erősen a 12 ezer felé tendál az árszint...

Ugyanide vág, hogy gyártásegyszerűsítés okán a forgóvázak is tükrözött szerkezetűek, azaz a fröccsöntéshez csak egy profilra volt szükség.

És itt kell jajveszékelnem. A fotó mindent elárul az alapjában jó technológiáról, de pocsék a kivitelezés. Nem értem Szvetlanáékat. Miért?...