DB 51 80 10-44 232-0   Am203       Tillig set    kat. sz.:01377

Nos akkor folytatom az m-kocsik sorát az első Pop készlettel. Maga a vagon pontosan megegyezik EZZEL a kék-bézs változattal.

Itt igazán a festés az izgalmas, ugyanis az 1970-es években a DB új koncepcióba kezdett és igyekezett megfiatalítani az elővárosi közlekedésben résztvevő gördülőállomány színvilágát. A Popfarben elnevezés is egy kicsit a népszerűbb festésre utal.

A Tillig viszonylag hamar, az m-kocsi modellek regnálásának elején felfedezte ennek a festési változatnak a piaci előnyeit és két szettet is kihozott, valamint pár különálló modellt is. A kocsikhoz való mozdonyok tárháza széles, hisz pl. a BR 215-ös családdal bármely viszonylaton vontathatjuk a többkocsis szerelvényt. Annyi kocsi áll rendelkezésre, hogy akár vonatpárt is kialakíthatunk.

A színezés persze komoly koncepción alapult: az A és AB osztályú kocsik a Ral 2002-es vérnarancs festést kapták, pár első osztályú és majd' az összes B osztályú és félpakli kocsi pedig a Ral 5013-as, kobaltkéket.

 

 

Természetese, hogy ezek a modellek is tökéletesek, hiszen bőséges rutinra tett szert ekkorra már a gyártó. Pontos színhatárok, feliratok és belső.

 

 

A 203-as típuscsaládra jellemző ajtók és a jó öreg Minden-Deutz forgóváz.