DB Ep. III. B 4y  72 271 Hmb Eilzugwagen    Tillig kat.sz.: 13312

Jól bevált az alapséma: a gyártó három féle kocsitípust készít az Eilzugwagen-ek családjában, legyen az akár DRG-s, ÖBB-s, vagy a két német állami vasúttársaság. Az előzőekben bemutatott első-másodosztályú kocsi után íme a tisztán másodosztályú párja. Sajnos ebből a festésből még hiányzik a paklikocsi...

A kép már ismerős. Elegáns a majd' három méteres tengelytávú forgóváz és talán kicsit jobb arányokat eredményez az egyforma, 80 centis ablakok sora is.

Ami egyértelmű sajátossága a harmadik korszakos járműveknek, hogy a kocsi lajstromszáma, illetve a kötelező technikai adatok az első ablakközben voltak felfestve. Később, a negyedik korszaknál kerültek le az ablaksor alá, a vagon közepére.

Nekem kimondottan tetszik a dohányzó/nemdohányzó szakaszok feliratos táblákkal történő jelzése. A tökéletes nyomtatásnak köszönhetően ez, itt kiválóan olvasható.

Érdekes a kettős ajtókiképzés a peronokon. A modell víztiszta üvegimitációt kapott és ami talán egyedülálló a személykocsik terén, hogy gyárilag beépített, belső világítása van. Ez két db. rízsszemizzót jelent, melyek fénye igencsak feszültségfüggő, ezért sok esetben nagyon halovány, viszont autentikus lehet egy harmadik korszakos, másodosztályú kocsi fülkéiben...

A Görlitz forgóváz elemei gyönyörűen kivehetők, bár még nincsenek felszerelve a féktuskók...