Alex/ARRIVA D-RBG 56 80 22-54 902-2   Bn       Kühn set    kat. sz.: 21010

Nahát ez a kocsi kifogott rajtam, mert nem találtam meg a frissnek mondott Arriva kocsilistában. Nincs kizárva, hogy a második hullámban érkezett zöld-ezüst, mentazöld, vagy vörös szériából lett átépítve a nyilvántartás megírása óta.

Egy biztos, hogy eredetileg is teljes másodosztályú kocsi volt, hiszen a középtraktuson 6-6 ablakot számolhatunk meg.

     

A Kühn-műhely következetes maradt a hibájához és ezen a nyomaton is RGB-t olvashatunk az RBG helyett. A vagon további részletei itt is csodásra sikeredtek - hogy is lehetne másként, hiszen egy készletről beszélünk...

Kihasználva a részleteket feltáró fotózást, érdemes megint elidőzni a külön megfestett ajtókilincsen, valamint a Kühn Silberling egyértelmű bravúrján, nevezetesen az ablakkeretek és az ajtók mentén látható szegecselésen. Ismerve a méret adta lehetőségeket, valamint a festésből adódó felületi sajátosságokat, a szegecselés láthatósága üdítő színfolt a TT-s palettán. Hasonlóan nyilatkozhatok a lépcsők tagoltságáról.

Apró figyelmesség a gyártótól: a forgóvázon már gyárilag fent van az áramfejlesztő generátor, amit pl. a Tillig külön ad a modellhez. A forgóváz királycsapja stabil kapcsolatot biztosít a kocsiszekrénnyel, nem billeg és könnyen fordul.