1047 003-7 MÁV Taurus    PIKO - Deák átfestés     

Ottó barátom a VasúTTmodell csapattól hívta fel a figyelmemet, hogy neki nem is az a pályaszámú Teknő van meg, mint nekem. Kiderült aztán, hogy a Deák Műhely - igen okosan - több variánsban is átfestette a magyar Taurus-t. Ezért nem sokat váratott magára az alkalom, hogy a 003-as is bekerüljön a flottába.

Természetesen ez a modell is vadonat új és semmi eltérés nem mutatkozik rajta, csupán a megfelelő helyeken feltűntetett pályaszám.

A 001-esnek egyébként a kicsit politikai színezetű mendemondákban "Viktor" a beceneve, mert ugyanis a történet szerint 2002-ben még a narancs színű kormányzat idején a Taurus-ok beszerzése és azok üzembe állítása fontos, státus-beli kérdés volt...

 

 

Tehát az oldalán ott az óriási pályaszám és alatta a főkereten a letakarított felületen a MÁV SIEMENS felirat is. Szerencse, hogy csak az ilyen közeli szemlélődés során derül ki a megváltozott felületű szürke, illetve az az apróság is, hogy némely esetben a festék oldás belefutott a SIEMENS - Karuss Maffei jelzésbe is, de már biztonsági okokból a DB Cargo Nürnberg fent maradt a gépen.

 

 

Szép együttállás a nyílt szakaszon, az Alpok lábainál. Talán még életszerű is lehet, bár a nagyvasúti gépek csupán PZB-vel rendelkeznek, ezért Bécsnél tovább nemigen mehetnek.