MÁV 61 55 88-71 006-6  WRbumz DWA        TT-Modell  ex-Krüger TT

A trojka elnevezés magyarázata egyszerű: egy hármas szettről van szó és Oroszországból jöttek. Az étkező kocsi a harmadik a sorban, nézzük tüzetesebben!

Prohászka Csaba felvételén láthatjuk, hogy mennyire jól sikerült a modellezés. Az eredetileg 26,4 m-es kocsik TT-ben 220 mm-re készülnek, ami egzakt méretet eredményez. A WRbumz jelű kocsiból 1995-ben 10 db került a MÁV-hoz. A vagonokat kivételesen nem Dunakeszin, hanem a DWA Ammendorf-i üzemében készítették. A betűjelölés német eredetű, a hazai számozási logika szerint WRRmz, azaz étkező-bisztró lenne a pontos meghatározása. (forrás: www.vasutikocsi.hu)

Mivel 2008-as modellről van szó, ennek már a legújabb, filigrán Tillig kapcsolója van. Hozzáteszem, hogy ezeket jobban kedvelem, mert amellett, hogy biztos kapocs, még diszkrét is, nincs akkora térbeli tömege, mint a korábbi kuplungoknak.

Érdemes megfigyelni, hogy ennél a modellnél már különbséget tettek az egyes ablaktípusok között is. A keret rajzolata árulkodik.

A középrész a másik oldalról. Itt szemügyre vehető a szellőzőrács is, valamint ismét szemet gyönyörködtet a részletgazdag, olvasható felirat.

     

Bár még nincs belső világítása, de komoly kihívást jelent a szalonlámpák életre keltése. Nagyobb méreteknél ez evidens, majd meglátjuk, hogy milyen lehetőségek lesznek e téren a későbbiekben.