DRG 16 539 C4i 32 Karwendel Express     

Az előző poggyászkocsihoz tartozó egyik, 3. osztályú személykocsi. A későbbi DR/DB időszakokban emelték fel az osztályokat és így lett az eredetileg C besorolású kocsikból 2. osztály, ezért alkalmazzák a tisztán zöld vagonokon az ex-C4i 32 megjelölést.

De a '20-as években még jobban megkülönböztették a pórnépet szállító, termes szakaszokat, ezért volt ez a kocsi 3. osztályú. Egyébként a Tillig nem gyárt ehhez a festéshez magasabb komfortú szakaszokat.

 

 

Kinematikája még a régebbi kivetőfoglalatos, ezért a harmonikák nem érnek össze. Festése makulátlan, részletgazdag. A felszerelhető kapaszkodók még nem kerültek a helyükre, de originál csomagolásban megvannak. Az antikolt fémkerekek áramszedősek, ezáltal gyárilag világít a kocsibelső, menet közben.

Főbb eltérés a IV. korszakos jaffakocsiktól, hogy itt még fakeretes ablakok voltak, azoknál már fémkeretet kapott a modell is (persze csak festésben), illetve az átjárók ebben az érában még csak harmonikásak voltak, az újabbaknál egymásra tolható, gumitömlős "zsilipek" gondoskodtak a biztonságos átjárásról.

 

 

Szép iránytábla és feliratozás. Az ablakok fogantyúimitációi is még elférnek ezen a méreten.