ES 64 U2 - 017  Dispolok  RAG    PIKO

Csupán a gyűjtői szenvedély vezérelt ennek a mozdonynak a beszerzésekor. A Siemens mozdonyokat bérbeadó, német Dispolok cég egyik tartósbérletű mozdonyának modelljét valószínűleg a Ruhrkohle AG komoly térnyerése miatt gyártja a PIKO. TT méretű jelenléte azért is üdítő, mert a Tillig palettáján megtalálható az V. korszaknak megfelelő RAG logóval ellátott önürítős kocsi is, amiből igen látványos szerelvényt lehet összehozni.

A szokásos kommentek jutnak eszembe: korrekt festés, szitázás, minden apró felirat olvasható. Ráadásul a festésvariánsnak megfelelően a keret is azonos színű, mint a teljes felépítmény.

     

Érdemes megfigyelni, hogy a mozdony orrán is kicsiben ott az üzemeltető és a bérlő emblémája, sőt a gyártó cégek a Siemens és a Krauss-Maffei üzemek felirata is minden modellen visszaköszön az ütköző fölött.

Sehol nem lehet panasz a festés minőségére. A modell egyébként mindenben megegyezik a korábbiakkal. Egyes szakmai információk szerint PIKO-éknál nincs két azonos futásteljesítményű modell, ezért hamarosan közös tesztfutásra küldöm az eddig összegyűlt gépeket. És utána összefoglalom a tapasztaltakat.