50 50 23-11 548-6 Bage  kat.sz.: 13220  

Gyerekkorom óta szerettem volna ilyen háromtengelyes Rekokat. Sajnos nem adatott meg, nyilván jóapámnak nem illett bele a gyűjtési koncepciójába, de az is meglehet, hogy nem volt a boltban. Ez a modell is örök. BTTB óta fent van a palettán és ezt a számozást ma is megtaláljuk a katalógusban. A IV. korszak festése rendkívül puritán, lényegre törő. A középső tengely szerepét nem igazán értem, de talán pont ez tetszik benne. Egy laza illesztésű, oldalirányban is elmozdulni képes foglalatban van, mely segít a szűkebb ívek bevételénél. A képen látható modell már Tillig kivitel, ennek megfelelően cserélhető kuplunggal és kivető kinematikával látták el. Persze adtak hozzá merevkuplungot is, ha fix vonatokban használjuk. A festés és a felirat gyönyörű.

Csak a rend kedvéért nézzük a korábbi változatokat:

Látható, hogy a BTTB-s modellen már kicsivel nagyobbak a kereten olvasható feliratok és a tampon minősége sem az igazi.

A legrégebbi és egyben csupán kéttengelyes változatnál már zavaróan összefolynak a felirat részek.

Ezeknél a példáknál időben visszafele haladtunk. Mivel nagy vágyat éreztem, hogy legyen egy szép hosszú Reko vonatom, ezért különböző forrásokból sikerült összeszedegetnem ilyen-olyan állapotú modelleket, melyeket aztán szépen elláttam fémkerékkel és egységes kapcsolóval.

A Tillig-eket Ottóéknak köszönhetem, illetve van tőlük egy pár BTTB-s is. Az egyéb kocsikat a városban fellelhető "lerakataimból" szereztem be.