E 11 022 DR Whitetop     

       

Az előbbi mozdony pályaszámi megfelelője, de inkább a keletnémet ipar "következetességének" ékes példája. Ugyanaz az alapmodell, kivitelét tekintve mindenképp, csupán megkapta ezt a fűzöld kasznit és egy utólagos, fehér tetőmázolást.

Erősen megviselt állapotban, de a körülményekhez képest elfogadható külalakkal került hozzám ez a modell. (az a tipikus "neten üzletelős, ki tudja honnan, milyen zsáknyi, ömlesztett gyerekjáték közül előkerült, de mégis friss, börzés áron kínált, szalvétába csavart, utcán átadott", stb-stb mozdony ez)

A teteje átfestve, a tetőszerelvények erősen hiányosak és mérhetetlen sok zsíros kezű fogdosástól az oldaltáblák lekopva. Magyarul használva volt.

Kitérek: ne is csodálkozzunk az ilyen jelenségen, hisz a mai napig a Tillig dobozán az szerepel, hogy "Rendeltetése: Gyerekjáték". Ezek után alapból el kell dönteni, hogy a vasútmodellezés mennyiben gyerekjáték. Persze akkoriban, nyilván másként gondolták mindezt...

 

 

No de visszatérve ide. A modell csak a létszámellenőrzés miatt lett most lefotózva, az igazi átalakítás csak ezután kezdődik.

 

 

Megint csak igazítanom kell az időrendiségen, ugyanis a fűzöld modell előbb került hozzám, mint az előző oldalon taglalt, eredeti festésű (ami nem a képen látható 242-es...:))). Amikor már összeállt a típusgyűjtemény, akkor szépen végigfotóztam őket, de ezt a 11-est még nem kezdtem el felújítani. Ezen is, mint az előzőn az E11 022-es tábla van. Az oldalsókat már én készítettem, de csupán próbaként biggyesztettem a kasznira, hogy megnézzem, miként működik a nyomtatott tábla. A képen a következő modellel hasonlítom össze, amelynél már a Zeuke - Bttb különbségek is kezdenek megjelenni.