50 DR 677 0184-1

Nagy kedvencem az önürítős kocsi. Na ja, sok modellnél kezdtem így...

Ez a típus is egyike azoknak, melyek kimaradtak az apám által megkezdett gyűjteményből. Ennek köszönhetően Zeuke/BTTB gyártásúakból csak elvétve találok jót, szépet, de azért igyekszem összegyűjteni a használhatóakat. Hiszen ebből a kocsiból sem darab egy darab.

A fenti képen teaház, alias Varga Zsolti gyűjtőkollégától hozzám került modell látható. A standard, BTTB-s kivitel, az egyféle számozás, illetve a számomra különleges kapcsoló jellemzi a kocsit. Dobozban volt (ez nekem sokat számít), még ugyan nem cseréltem ki a kerekeket, de szépen fut, a zsámolyok jól fordulnak. Érdekes apróság, hogy ekkoriban még a kaszni öntvény része volt a létra, ami a későbbi modelleknél külön anyagból kerül a helyére.

     

Ezen a képen egy másik beszerzés (régiségbolt, zsákos tételek, túrni lehet) alanya látható. Még felújítás előtt, úgy került az optika elé, ahogy érkezett. Ezeknél a bizonytalan eredetű modelleknél csak egy a lényeg, hogy a festés ép legyen. Kereket már cseréltem, viszont egy ütköző hiány és a túloldali korlát elvesztése jellemzi a kocsit.

Mintha a legelső modellt látnánk, de mégsem. Ennek speciel a szabványos Bttb kapcsolója van, amúgy pedig tökéletes darab. Dobozos, megkímélt beszerzés.

Variációk egy témára újra. Itt már volt festék a tamponozóban, de nem kellő mennyiségű "célzóvíz" a gépet kezelő Brünhilda szervezetében, mert bizony elég ferde lett a nyomat. Vitte magával a bárcarácsot és a túlsó végen a lényeg már a keréken lenne...

Mert hát ugye így kéne kinéznie.