50 50 26-11 111- 0   DR DBvqe  Doppelstock

           

No hát ennél a kocsinál is azt mondhatom el, amit több, hasonló körülménnyel hozzám került modellnél, hogy évtizedekig csak álmodoztam róluk, aztán most egymás után érkeznek a gyűjteménybe.

Csodálattal nézegettem az emeletes kocsikat, mert annyira tipikusan NDK-s. Jó lett volna bármelyikből is kifogni egy szép négyes fogatot, de ez még várat magára. Aztán egyszer, hirtelen, a kedvenc boltomban, a BIG BOY szaküzletben ráleltem erre a kék-tojáshéj-okker színösszeállításra. Sajnos még nem akadtam össze kék festésű Br118-assal, így most nem tudok még színben autentikus vonatot összeállítani, de ettől függetlenül remekül mutat a duplakocsi egy zöld E11-es után is.

 

 

Egyébként nagyon szép a festés, szépek a feliratok és még a legapróbb szöveg is olvasható. Szerencsére a pályaszám is eltér a zöld festésűtől.

 

 

A vezérlő vég már akkoriban is tudott világítani, hiszen a belső, fényvezető műanyagok mind a fehér, mind pedig a vörös végzárnak adtak a belső lámpásból. Ennél a vagonfajtánál egyedül talán a kettős forgózsámoly a zavaró. Egyszer elfordul a tengelyeket tartalmazó zsámoly, aztán a fölötte és a kocsiszekrény között mozgó, kb 2 mm-es lap is, amin az ütközők és a kapcsoló kaptak helyet. Ez aztán a kanyarok után nem mindig áll vissza, hisz nincs, ami visszarántsa. Ez van.