BR 110 156-7    Deutsche Reichsbahn    Ep. 4.    Bttb    kat.sz.: 2545

Amikor TT Zeuke emblémával, Berliner TT Bahnen felirattal jelent meg 1990-91-ben a katalógus, akkor valószínűleg csak kapkodtuk volna a fejünket, hogy most akkor mi is van. De hát sajnos akkoriban teljesen mással voltunk elfoglalva, mind egyénileg, mind pedig kereskedelmileg, így - személy szerint jómagam - nem sok figyelmet fordítottam a kedvenc méretarányom, rendszerváltó hozadékára.

Ezért a most bemutatásra kerülő modell egy ékes példája a post-szocialista, piacorientált gyártmányfejlesztésnek. A vörös, fehércsíkos alapmodellt már ismerjük. Régi BTTB termék, hisz egy nagyon sikeres mozdonyról van szó. A sikeren buzdulva, ha nem is formavariánsokkal (lásd mai Tillig), mintsem festék váltogatással azért szép képet kaphattunk erről a gyönyörű, dízelhidraulikus gépről. És a keletnémet tervezőknek legyen mondva, minden változatot más számozással láttak el. Ez a modell a 2544-es kat.sz-ú vörös mozdonyt a 2545-ös kat.sz-mal követte. A soronkövetkező kék/fehérorrú 211-es pedig már a 2546-os kat.sz-ot kapta.

A 110 156-7-es számú, homogén sárga mozdony - a mai ismeretekből kiindulva - pályafenntartási szolgálatban állhatott. Fényképes dokumentációt nem találtam róla, ezért csak feltételezek.

 

 

Maga a modell már a BTTB-s újításon átesve - világít. Igaz, hogy nem vált fényeket, de örömteli, hogy sikerült belezsúfolni a két kicsi izzót a szűk mozdonytestbe.

Tökéletes állapot, biztos futás jellemzi a mozdonyt és még leírással ellátott, eredeti doboza is megvan.