Br 212 176-2 DB    Ep. 4.        Bttb        kat.sz.: 2547    1990-1991

Az 1990-91-es Bttb katalógus hozta ezt a festési variációt, az előző oldalon látható kék, 211-essel egyetemben. Ismereteim szerint ezzel a modellel teljessé vált a hivatalosan, katalógusban is megjelent kiadások sora. A modell mindenben megegyezik az előző testvéreivel, hacsak abban nem, hogy ennek még strassz van a lámpák helyén, holott az előző, kék már világít.

Ez a meggypiros köntös, a DB keksszel inkább fantáziamodellnek mondható, melyre utal a V100-online adatbázisa is. Bár ezt a fehérstráfos festést alkalmazták akár a DR, akár a DB 100-asain, mégis ez így nem az igazi. Sajnos a vélhetően kapkodva kialakított szerszám és módszer miatt az eredmény erősen megkérdőjelezhető. Tudvalevő, hogy a '90-es évek elején hirtelen nyitni kellett a nyugati területek felé is, hisz akkor már újra egy volt az országuk.

Makulátlan modell, dobozában, kissé szöszösen (nem tudtam eltüntetni róla). A hagyományos körmotorral, elforduló ütközőkkel és feles zsámolyokkal.

 

 

Búcsúzóul ezzel az impozáns beállítással. Tény, hogy még mindig nagyon kedvelem ezt a formát.

Amikor e sorokat írom, örömteli hírként terjed, hogy a Tillig 2008 végére kihozza ismét ezt a festést, ami a két német vasút egyesítéskori átmenetét reprezentálja, igaz vékonyabb csíkkal.