BR 110 104-7    Deutsche Reichsbahn    Ep. 4.    Bttb    kat.sz.: 2544

   

BR 110. A klasszikus. Nagyon sokáig érleltem, hogy bekerüljön a gyűjteménybe. No nem azért, mert nem tetszett. Sőt. Talán az egyik legszebb, dízel gépről van szó. Inkább az volt az ok, hogy nem nagyon találtam. Mivel hogy újkori beszerzésről van szó, így ritka volt a szép példány, mint a fehér holló. Aztán a Damjanich utcai régiségben ráleltem. Egyből kezemben maradt a kasztni és szegénykémnek csak egy lámpaimitációja maradt. A képen látható kopottsági szinten van és sajnos a hajtás sem az igazi. Első körben kicseréltem a motorját, a hajtott kerekeket és ólomból öntöttem új súlyokat.

Második körben az irányváltó világítás készült el. A fém rámpaimitációt ki kellett ideiglenesen szedni. Majd a későbbiekben a megfelelő kurtításokkal vissza fog kerülni. Jakó Atti modellezőtársamtól kaptam meg a NYÁK tervét és apróbb módosításokkal alkalmaztam. Az orrész teljes belső oldalát kiteszi a NYÁK. Rajta smd alkatrészek dolgoznak. Az apró LED-ek fényét optikai szállal hoztam ki a lámpák eredeti fészkébe.

Minden idők legszebb mozdonyának tartom és amilyen nehezen jutott egy is hozzám, olyan gyorsan kerekedett ki a csapat későbbi kistestvérekkel.