DR 52-31-24 Z     

A Zeuke kéttengelyes kesselwagen-ével kezdem a sort. Itt egy kicsit konzekvens voltam, ugyanis a legkorábbi modellt tettem a diorámára és igyekszem a gyártmány "evolúciót" logikusan végigvezetni.

A személykocsiknál már felfigyelhettünk a domborított feliratokra. Ez még abból az időszakból származik, amikor - szerintem - még nem volt kellően finom tamponozás. Vagy egész egyszerűen ez volt akkoriban a trend.

Mindenesetre szép kivitelű és meglehetősen aprólékos felirattal találkozhatunk ezen a tartályoson. A pályaszám mellett a "Ladegut: Öle" olvasható.

A tartály fejtőcsonkja mellett a "Raw Jena Steillag (?) 8. April 59 [Ju]", majd "Heizung 4 atü gepr Jena" felirat olvasható.

És hogy miért mondom el ennyire részletesen? Hát azért, mert innentől kezdve az összes domborfeliratú modellen ez a szöveg olvasható. Függetlenül attól, hogy milyen a festése. Ha egy szerszám jól sikerül...

A kuplungon a kis zöld pöttyözés némi oxidáció.

És természetesen a történelmi hűség kedvéért íme a doboz. A korai Zeuke-doboz (mint egy Matchbox-nak). Szinte mindegyik modellemnek megvan a csomagolása, mert számomra az is a gyűjtemény része, ezért meg kell becsülni...